Μύδια πιλάφι
Χρόνος: 8-10 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μύδια ή 2 κουτιά μύδια κονσέρβας
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό από τα μύδια ή νερό (για μύδια κονσέρβας)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελάχιστη κανέλα
- 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Ξύνετε τα μύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρεθεί όλο το χνούδι και τα πλένετε πολύ καλά. Βάζετε 2 1/2 φλυτζάνια νερό στη χύτρα να βράσουν. Προσθέτετε τα μύδια και τα βράζετε στην ανοιχτή χύτρα μέχρι ν’ ανοίξουν. Τα στραγγίζετε, τα καθαρίζετε από το κέλυφος τους και περνάτε το ζωμό πού έβρασαν από τουλπάνι.
- Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το ρύζι. Προσθέτετε τα μύδια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγά-σιγά το ζωμό των μυδιών ώστε να μη σταματήσει το φαγητό να βράζει. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το πιλάφι για 8-10 λεπτά.