Μύδια σαχανάκι με σκόρδο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μύδια σαχανάκι με σκόρδο

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 23 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε καλά τα μύδια και πετάτε όσα είναι ανοιχτά. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Κρατάτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Σβήνετε με το ζωμό και προσθέτετε, εάν θέλετε, μουστάρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις και ρίχνετε τα μύδια. Κουνάτε την κατσαρόλα, αφήνετε να πάρουν μία ακόμα βράση και κατεβάζετε. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply