Μύδια σαχανάκι με σκόρδο
Υλικά
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2–3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
- μαϊντανός
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε καλά τα μύδια και πετάτε όσα είναι ανοιχτά. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Κρατάτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Σβήνετε με το ζωμό και προσθέτετε, εάν θέλετε, μουστάρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις και ρίχνετε τα μύδια. Κουνάτε την κατσαρόλα, αφήνετε να πάρουν μία ακόμα βράση και κατεβάζετε. Σερβίρετε αμέσως.