Μύδια σούπα με κρασί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μύδια σούπα με κρασί

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
  • 1 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί άριστης ποιότητας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 2 λεμόνι
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε πολύ καλά τα μύδια και τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό. Μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε τα βάζετε μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση για 5′ περίπου. Ρίχνετε και τα μύδια και σκεπάζετε την κατσαρόλα Αφήνετε να πάρουν μια βράση. Παίρνετε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τα ανοιχτά μύδια σε μια σουπιέρα ή βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.

Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να τα αρωματίσετε με κοπανισμένο κόλιαντρο και ψιλοκομμένο άνηθο.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply