Μύδια τηγανητά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μύδια μεγάλα
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνια μπίρα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μύδια σε μια λεκάνη με νερό και με σκληρό βουρτσάκι τα τρίβετε κάτω από τρεχούμενο νερό. βγάζετε με μαχαίρι το φουντάκι τους, πετάτε όσα είναι ανοιχτά και πλένετε τα υπόλοιπα μύδια καλά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα λίγο νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα μύδια και τα βράζετε για 2 λεπτά, ώστε να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε. Τα στραγγίζετε, βγάζετε με ένα μαχαίρι το ψαχνό από το κέλυφος και το βάζετε σε μια λεκάνη. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε σε μπολ το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτετε την μπίρα, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα. Τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και, μόλις κάψει, βουτάτε λίγα λίγα τα μύδια στο χυλό και τα τηγανίζετε. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.