Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο: η κλασική συνταγή με μύδια και ρύζι

Το μυδοπίλαφο είναι μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των μυδιών με τη νοστιμιά του ρυζιού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο – κλασική συνταγή με μύδια και ρύζι

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα και μερικά μύδια ολόκληρα αχνισμένα για το γαρνίρισμα
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια ντοματάκια πολτοποιημένα
  • 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να ανοίξουν τα κελύφη από τα μύδια τα πλένετε, τα ξύνετε, αφαιρείτε τα γένια τους και τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή με 2 κουταλιές σούπας κρασί.
  2. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
  4. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι.
  5. Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα με τα μύδια ρίχνετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι.
  6. Αποσύρετε το φαγητό από την εστία ενώ δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του και εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι.
  7. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  8. Γαρνίρετε με μύδια στα κελύφη τους ανοιγμένα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης