Το μυδοπίλαφο είναι μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των μυδιών με τη νοστιμιά του ρυζιού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.
PrintΜυδοπίλαφο
Μυδοπίλαφο – κλασική συνταγή με μύδια και ρύζι
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα και μερικά μύδια ολόκληρα αχνισμένα για το γαρνίρισμα
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνια ντοματάκια πολτοποιημένα
- 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να ανοίξουν τα κελύφη από τα μύδια τα πλένετε, τα ξύνετε, αφαιρείτε τα γένια τους και τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή με 2 κουταλιές σούπας κρασί.
- Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι.
- Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα με τα μύδια ρίχνετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι.
- Αποσύρετε το φαγητό από την εστία ενώ δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του και εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρετε με μύδια στα κελύφη τους ανοιγμένα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική