Μυζηθρόπιτα γλυκιά
Υλικά
- 900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 225 γραμμάρια μαργαρίνη
- κανέλα τριμμένη για το πασπάλισμα
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 1 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 6 αυγά χωρισμένα
- χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
- 150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε τη μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη βανίλια, το λεμόνι και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ, Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.Όταν το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη. Όπως τη βγάζουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.