Μυζηθρόπιτα
Αγαπημένη πίτα με μυζήθρα
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 16
Υλικά
Για το φύλλο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 2 αυγά
- 3 κρόκους αυγών
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 δόσεις βανίλια
- 1 κουταλιές σούπας Βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,
- το αυγό χτυπημένο, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Την αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα, βάζετε τη μυζήθρα σε μια λεκάνη.
- Χτυπάτε τα ολόκληρα αυγά με τη ζάχαρη κρατάτε δύο κουταλιές σούπας και τα προσθέτετε στη μυζήθρα.
- Ρίχνετε τη βανίλια, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και ανακατεύετε.
- Παίρνετε ένα ταψί Νο 28 και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνετε στο ταψί, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά. Ρίχνετε το μείγμα και το στρώνετε καλά.
- Χτυπάτε τους κρόκους με τις δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη και περιχύνετε τη μυζηθρόπιτα.
- Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά, αφού τρυπήσετε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική