Μυζηθρόπιτα

Μυζηθρόπιτα: απλή, κλασική συνταγή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μυζηθρόπιτα

Αγαπημένη πίτα με μυζήθρα

  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 16

Υλικά

Για το φύλλο

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 1 κουταλιές σούπας Βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,
  2. το αυγό χτυπημένο, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  3. Την αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα, βάζετε τη μυζήθρα σε μια λεκάνη.
  4. Χτυπάτε τα ολόκληρα αυγά με τη ζάχαρη κρατάτε δύο κουταλιές σούπας και τα προσθέτετε στη μυζήθρα.
  5. Ρίχνετε τη βανίλια, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και ανακατεύετε.
  6. Παίρνετε ένα ταψί Νο 28 και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
  7. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνετε στο ταψί, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά. Ρίχνετε το μείγμα και το στρώνετε καλά.
  8. Χτυπάτε τους κρόκους με τις δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη και περιχύνετε τη μυζηθρόπιτα.
  9. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά, αφού τρυπήσετε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.
  10. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης