Νανάκια με πορτοκάλι
ΠΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 2 μικρά κοτόπουλα (1 κιλό περίπου)
- 4 πορτοκάλια
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2–3 κλαδάκια εστραγκόν ή ρίγανη
- 3–4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε τα κοτόπουλα. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Βάζετε στις κοιλιές τους το σκόρδο και το εστραγκόν. Περιχύνετε με το χυμό από 2 πορτοκάλια και το βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο 1 ώρα και 30′. Ενώ ψήνονται, τα περιχύνετε συχνά με τη σάλτσα τους. Προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα πορτοκάλια, χωρίς τη φλούδα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες και συνεχίζετε το ψήσιμο 15′ ακόμη. Ρίχνετε στη σάλτσα το ξίδι, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, αφού το διαλύσετε σε λίγο νερό. Τη βράζετε μερικά λεπτά και την περιχύνετε πάνω στα κοτόπουλα.