Αυτό το νεραντζάκι πράσινο είναι όχι μόνο γευστικό, αλλά και φωτεινό και αρωματικό. Με τη φρεσκάδα του πράσινου χρώματος και την εκρηκτική γεύση του νεράντζιου, αυτό το γλυκό κουταλιού είναι ιδανικό για να βοηθήσεί στις υπογλυκαιμικές σας τάσεις! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα γευστικό γλυκό που θα γίνει αγαπημένο σε όλη την οικογένεια.
PrintΝεραντζάκι πράσινο
Ένα πολύ γνωστό και νόστιμο γλυκό κουταλιού για …την υπογλυκαιμία του απογεύματος! Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και θα φτιάξετε ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό κουταλιού για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 60 mins
- Yield: 25
Υλικά
- 50 νεραντζάκια μικρά, πράσινα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας γλυκόζη
- 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε τα νεραντζάκια, τα τρυπάτε στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.
- Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζετε.
- Τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα και, όταν πέφτουν, τότε είναι έτοιμα.
- Στραγγίζετε τα νεραντζάκια και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 5 μέρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές την ημέρα. Όταν ξεπικρίσουν τελείως, τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε πετσέτα για να στραγγίξουν καλά.
- Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Αφού κρυώσει το σιρόπι, ρίχνετε τα νεραντζάκια και τα αφήνετε για 24 ώρες.
- Προσθέτετε τη γλυκόζη και βάζετε το γλυκό να βράσει, ώσπου να δέσει το σιρόπι.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική