Νερατζάτο – μια εξαιρετική συνταγή για ένα γλυκό με αμύγδαλα και μαρμελάδα νεράντζι

Το νερατζάτο με απλά υλικά όπως τα αμύγδαλα, η ζάχαρη και τα αυγά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό γλυκό που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νερατζάτο

Ψάχνετε για μια γλυκιά απόλαυση που θα συναρπάσει την οικογένεια και τους φίλους σας; Σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική συνταγή για ένα γλυκό με αμύγδαλα και μαρμελάδα νεράντζι, που συνδυάζει την πλούσια γεύση των αμυγδάλων με τη φρεσκάδα της μαρμελάδας και την αφράτη μαρέγκα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις και θα κάνει κάθε στιγμή ξεχωριστή.

Με απλά υλικά όπως τα αμύγδαλα, η ζάχαρη και τα αυγά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό γλυκό που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Η μαρμελάδα νεράντζι προσθέτει μια ευχάριστη νότα οξύτητας που ισορροπεί τέλεια με τη γλυκύτητα της μαρέγκας. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει διαφορετικές υφές και γεύσεις σε κάθε μπουκιά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό γλυκό και να απολαύσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες και να κερδίσετε τις καρδιές όσων το δοκιμάσουν!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 640 γραμμάρια Αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 640 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκοι
  • 400 γραμμάρια μαρμελάδα νεράντζι
  • 12 ασπράδια αυγών
  • 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προετοιμασία Μίγματος Αμυγδάλων:

Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη (δύο κουταλιές σούπας αμύγδαλα, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη κάθε φορά).

Βάζουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα σε μια λεκάνη.

Αναμειγνύουμε τα Υλικά:

Χτυπάμε τα δύο ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους καλά.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά.

Ψήσιμο Βάσης:

Στρώνουμε ένα πυρέξ με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα αμυγδάλων στο πυρέξ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Προσθήκη Μαρμελάδας:

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, αφαιρούμε το λαδόχαρτο και γυρίζουμε το γλυκό ανάποδα στο πυρέξ.

Στρώνουμε τη μαρμελάδα νεράντζι πάνω από το γλυκό.

Παρασκευή Μαρέγκας:

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη μαρμελάδα.

Τελικό Ψήσιμο:

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για λίγο, μέχρι να ψηθεί η μαρέγκα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Σερβίρισμα:

Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: νερατζάτο

Leave a Reply