Νιόκι Ογκραντέν
Υλικά
- 400 γραμμάρια νιόκι
- 150 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια ζαμπόν βραστό ή καπνιστό, ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια κίτρινα τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, γκούντα, ρεγκάτο)
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι. Προσθέτετε τα αλλαντικά και τα τυριά κι ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε τα ζυμαρικά, τους σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στους 200°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.