Νουά μέ φασολάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νουά μέ φασολάκια

Χρόνος: 30-40 λεπτά

Υλικά

  • 1 νουά περίπου 1 κιλό
  • 34 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι σέλινο ρίζα
  • 1 κιλό φασολάκια
  • μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο να αχνιστεί για λίγα λεπτά στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας καλά, ωσότου ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σβήνετε το φαγητό με το κρασί και προσθέτετε και το ζεστό ζωμό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 30 λεπτά.
  2. Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια και τα βάζετε στο καλάθι. Τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Ανοίγετε τη χύτρα και τοποθετείτε το καλάθι πάνω στον τρίποδα, πάνω από το κρέας. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε όλο το φαγητό μαζί, για 5-7 λεπτά ακόμα.
  3. Ανοίγετε τη χύτρα, κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε σε μία ζεστή πιατέλα. Το γαρνίρετε με τα αχνισμένα φασολάκια και περιχύνετε το κρέας και τα φασολάκια με τη σάλτσα από το κρέας.

ΣΗΜ: Αν θέλετε, περιχύνετε τα φασολάκια με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης