Νουά με σάλτσα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
Για τη σάλτσα:
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Δένετε το κρέας με σπάγκο κουζίνας ή το βάζετε σε δίχτυ και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και, αφού ζεσταθεί καλά, σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, ώσπου να ροδίσει. Προσθέτετε το κονιάκ, αφήνετε να πάρει μια βράση και ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό. Σιγοβράζετε το κρέας, προσθέτοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με ένα φλιτζάνια σάλτσα.
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζετε σε μια πιατέλα, αφαιρείτε το σπάγκο και το κόβετε σε φέτες, σουρώνετε τη σάλτσα και τη βάζετε σε μπολ. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, προσθέτετε την κάππαρη, τα αγγουράκια και τα ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τη σάλτσα από το κρέας και, όταν δέσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Περιχύνετε το κρέας με την σάλτσα και το σερβίρετε.