Ντάκος με ξινομυζήθρα
για 2 άτομα:
Υλικά
- 2 τεμ. κριθαρένια παξιμάδια
- 200 γραμμάρια ξινομυζήθρα (σε μαγαζί με προϊόντα Κρήτης την βρίσκω πάντα)
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιές σούπας πάστας μαύρης ελιάς
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
- ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Τρίβετε τις ντομάτες και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι για 3-4 λεπτά να στραγγίσουν. Στη συνέχεια, τις ανακατεύετε με την πάστα ελιάς, λίγο αλάτι, τον ξερό βασιλικό,ρίγανη, 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο. Βρέχετε τα παξιμάδια με νερό και τα βάζετε στο πιάτο. Μοιράζετε στα παξιμάδια το μείγμα της ντομάτας και την ξινομυζήθρα. Ρίχνετε την κάππαρη, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.