Ντιπ με φασόλια και ψητό προσούτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντιπ με φασόλια και ψητό προσούτο

8 μερίδες

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα άσπρα φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
  • 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 8 φέτες προσούτο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο ένα ρηχό ταψί και βάλτε τις φέτες του προσούτο με τη σειρά. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου για 7-8 λεπτά. Όταν ψηθεί, βγάλτε το προσούτο από το φούρνο και όταν κρυώσει, αφήστε το σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Βάλτε στον πολυκόφτη τα βρασμένα φασόλια, το σκόρδο, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και αλατίστε. Πολτοποιήστε το μείγμα και μοιράστε το σε 8 μικρά ποτήρια. Ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βάλτε από μία φέτα προσούτο σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply