Το Ντιπ με Φασόλια είναι ένα απλό και νόστιμο ντιπ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε τοστ, ή ως σάλτσα για διάφορα φαγητά αλλά κυρίως για βούτες σε τάκος!. Εδώ είναι η συνταγή:
PrintΝτιπ με φασόλια
Ντιπ με φασόλια. Απλή και νόστιμη σάλτσα για βούτες!
- Total Time: 2 hours 15 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 φλιτζάνια ξερά κόκκινα φασόλια ή μαυρομάτικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο και αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας καυτερή πιπεριά σε σκόνη
- 2–3 σούπας βούτυρο
- 1,2 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φασόλια σε μπολ καλυμμένα με ζεστό νερό και τα αφήνετε όλη τη νύχτα.
- Την επομένη χύνετε το νερό και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
- Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και βάζετε τα φασόλια να πάρουν βράση.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο.
- Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν αρκετά χωρίς όμως να έχουν γίνει.
- Ρίχνετε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζετε και βράζετε μέχρι τα φασόλια να γίνουν τελείως. Αν έχει μείνει αρκετό ζουμί, ανεβάζετε τη θερμοκρασία για να το πιουν.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το τυρί κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί καλά.
- Βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ μόλις κρυώσει λίγο και το πολτοποιείτε.
- Δοκιμάζετε και προσθέτετε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε με τοτόπος ή πατατάκια ή φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κομμάτια.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 2 hours
- Category: Ορεκτικό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Μεξικάνικη