Ντιπ με φασόλια: νόστιμο ντρέσιγκ για βούτες!

Το Ντιπ με Φασόλια είναι ένα απλό και νόστιμο ντιπ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε τοστ, ή ως σάλτσα για διάφορα φαγητά αλλά κυρίως για βούτες σε τάκος!. Εδώ είναι η συνταγή:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντιπ με φασόλια

Ντιπ με φασόλια. Απλή και νόστιμη σάλτσα για βούτες!

  • Total Time: 2 hours 15 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια ξερά κόκκινα φασόλια ή μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο και αλάτι
  • 1 κουταλιές σούπας καυτερή πιπεριά σε σκόνη
  • 23 σούπας βούτυρο
  • 1,2 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα φασόλια σε μπολ καλυμμένα με ζεστό νερό και τα αφήνετε όλη τη νύχτα.
  2. Την επομένη χύνετε το νερό και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
  3. Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και βάζετε τα φασόλια να πάρουν βράση.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο.
  5. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν αρκετά χωρίς όμως να έχουν γίνει.
  6. Ρίχνετε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζετε και βράζετε μέχρι τα φασόλια να γίνουν τελείως. Αν έχει μείνει αρκετό ζουμί, ανεβάζετε τη θερμοκρασία για να το πιουν.
  7. Προσθέτετε το βούτυρο και το τυρί κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί καλά.
  8. Βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ μόλις κρυώσει λίγο και το πολτοποιείτε.
  9. Δοκιμάζετε και προσθέτετε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται.
  10. Σερβίρετε με τοτόπος ή πατατάκια ή φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κομμάτια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Μεξικάνικη

 

Leave a Reply