Ντιπ με καμαμπέρ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντιπ με καμαμπέρ

Υλικά

  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας κάπαρη
  • 250 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
  • 75γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • 1 πιπεριά γλυκιά ή καυτερή
  • μερικά φύλλα σαλάτας
  • λίγο κάρδαμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, φυλάτε τις δύο μεσαίες ροδέλες. Ψιλοκόβετε το υπόλοιπο μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό. Στραγγίζετε την κάπαρη, κόβετε στη μέση τις πολύ μεγάλες. Λιώνετε το καμαμπέρ με το πηρούνι, το ανακατεύετε με το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και πιπεριά. Σερβίρετε το μίγμα πάνω σε πλυμένα και στεγνά φύλλα σαλάτας, γαρνίρετε με ροδέλες κρεμμυδιού και κάρδαμο. Σερβίρετε μαζί ψωμί χωριάτικο ή σικάλεως. Με το πικάντικο αυτό τυρί ταιριάζει και μια πικάντικη μπύρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply