Ντιπ με κρεμμύδια
Υλικά
- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 5–6 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
- 3–4 φιλετάκια αντσούγιας ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές γλυκού ξερό θυμάρι
- Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Βάλτε τα σε ένα βαθύ τηγάνι με 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν, προσθέστε τον ντοματοπελτέ, τις ελιές, τις αντσούγιες και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ανακατέψτε με το γιαούρτι και σερβίρετε.