ΝΤΙΠ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1–2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1–1/2 τσίλι ψημένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κομματάκια
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
- 1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρή κονσέρβα (270 γραμμάρια) ντοματακια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί γκούντα
- 1 φλιτζάνια τυρί έμενταλ τριμμένο
- 1 φλιτζάνια ξινόγαλο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ντομάτα και το τσίλι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε το τυρί, το ξινόγαλα και το ταμπάσκο κι ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το μείγμα καλά χωρίς όμως να πάρει βράση. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ μαζί με τοτόπος ή πατατάκια τσιπς.