Ντιπ τσίλι με τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΝΤΙΠ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 11/2 τσίλι ψημένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 23 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κονσέρβα (270 γραμμάρια) ντοματακια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 1 φλιτζάνια τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 1 φλιτζάνια ξινόγαλο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ντομάτα και το τσίλι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε το τυρί, το ξινόγαλα και το ταμπάσκο κι ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το μείγμα καλά χωρίς όμως να πάρει βράση. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ μαζί με τοτόπος ή πατατάκια τσιπς.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply