Αυτή η συνταγή για ανοιξιάτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και ρύζι είναι μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό φαγητό με αρώματα της άνοιξης.
PrintΝτολμαδάκια ανοιξιάτικα
Ντολμαδάκια ανοιξιάτικα
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό ρύζι
- 2 κιλά αγκινάρες μικρές
- 4–5 φύλλα μάραθο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2–3 κολοκυθάκια μικρά
- 2 πατάτες σε κυβάκια
- 1/2 κιλό λάδι
- 250 γραμμάρια κιμάς
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμπελόφυλλα για να μαραθούν και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και 2-3 αγκινάρες, το μάραθο ψιλοκομμένο, το λάδι και τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
- Τυλίγουμε το μίγμα στα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε σε κατσαρόλα μια σειρά ντολμαδάκια, μια σειρά αγκινάρες καθαρισμένες αλλά ολόκληρες. Κατόπιν ντολμαδάκια μετά αγκινάρες. Όταν τελειώσουμε τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο, αφού ρίξουμε 1 φλιτζάνια νερό, για να ψηθεί καλά το ρύζι. Σερβίρουμε.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική