Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο

Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο: πιάτο γεμάτο γεύση

Η συνταγή για ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο, αντιπροσωπεύει την απόλυτη εναρμόνιση των παραδοσιακών γεύσεων με τη δημιουργικότητα της κουζίνας. Τα αφράτα ντολμαδάκια γεμιστά με μπακαλιάρο, ρύζι, και αρωματισμένα με φρέσκα μυρωδικά, συνοδεύονται από μια ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Η παραδοσιακή συνταγή ενσωματώνεται με μια μοντέρνα προσέγγιση, δημιουργώντας ένα πιάτο που αγαπιέται τόσο για την αυθεντική του γεύση όσο και για την ευκολία της παρασκευής του. Με την αρωματική νότα του μαϊντανού και τον ελαφρύ χυμό λεμονιού, αυτό το πιάτο αποτελεί μια πρόκληση για τους αισθησιακούς λάτρεις της κουζίνας.

Συνδυάστε την παράδοση με τη δημιουργικότητα στην κουζίνα σας και ανακαλύψτε τη μαγεία αυτής της μοναδικής συνταγής.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο. Δεν κρίνεται ως εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να χαρίσετε ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 12 hours 5 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 λάχανο
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό πέντε-έξι φορές. Αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον βράζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό για 5 λεπτά, τον στραγγίζετε, τον κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια και αφαιρείτε όλα τα κοκαλάκια.
  2. Βάζετε το ψαχνό σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το ρύζι, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το κύμινο, το μισό λάδι και τα ζυμώνετε.
  3. Ζεματάτε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε τα φύλλα του. Στρώνετε τα κοτσάνια στον πάτο μιας κατσαρόλας. Βάζετε σε κάθε φύλλο μία κουταλιές σούπας από το μείγμα του μπακαλιάρου, τα τυλίγετε σε ντολμαδάκια και τα τοποθετείτε σε σειρές στην κατσαρόλα, χωρίς να αφήνετε κενά. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε τέσσερα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό.
  4. Χτυπάτε το αυγό με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο ζωμό από το φαγητό και περιχύνετε τους ντολμάδες με το αυγολέμονο. Αφήνετε για 2 λεπτά σκεπασμένη την κατσαρόλα και τους σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 12 hours
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης