Ντολμαδάκια με κιμά και κρέμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντολμαδάκια με κιμά και κρέμα

Υλικά

  • 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα αμπελόφυλλα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού, ζεματάτε τα αμπελόφυλλα για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βάζετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, μισό φλιτζάνια νερό και τα βράζετε για 5 λεπτά.
  2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνετε το ρύζι, τον κιμά και τα ανακατεύετε. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε ένα κουταλιές γλυκού γέμιση και τα τυλίγετε σφιχτά σε μακρόστενα ντολμαδάκια. Τα τοποθετείτε σε σειρά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, το σκεπάζετε με ένα πιάτο και τα βράζετε για 1/2 ώρα. Βγάζετε κατόπιν το πιάτο, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, λίγο χλιαρό νερό, αν χρειάζεται, και τα βράζετε για άλλη 1/2 ώρα. Πρέπει να μείνουν στο τέλος με λίγο ζωμό. Βάζετε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνια νερό και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αυγά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγο λίγο όλο το ζωμό από την κατσαρόλα. Τα ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει.
  3. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με την κρέμα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης