Ντολμαδάκια μέ κιμά
Υλικά
- 1/4 κιλού αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
- 1 φλυτζάνι του καφέ νερό
- 1/2 φλυτζανιού λάδι
- χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε νερό πού βράζει. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το μισό από το λάδι. Βάζετε σε κάθε φύλλο ένα κουταλιές γλυκού από το μείγμα, διπλώνετε τις δύο άκρες και το τυλίγετε.
- Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο στη χύτρα. Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, και το ζεστό νερό και περιχύνετε τα ντολμαδάκια. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε το φαγητό για 5-8 λεπτά.
- Σερβίρετε με γιαούρτι ή αυγολέμονο.