Τα ντολμαδάκια με ψάρι είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό. Είναι μια παραλλαγή των παραδοσιακών “ντολμαδάκια γιαλαντζί”, με τη διαφορά ότι στη γέμιση χρησιμοποιείται ψάρι αντί για κιμά.
Η συνταγή για τα ντολμαδάκια με ψάρι είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί λίγη προσοχή στην προετοιμασία της γέμισης. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά και εύκολο να τα βρούμε, ενώ το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πετυχημένο.
PrintΝτολμαδάκια με ψάρι
Άλλη μια πολύ καλή συνταγή για ντολμαδακια με ψάρι. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας επακριβώς και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
- 700 γραμμάρια ψάρι (μπακαλιάρο)
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα αμπελόφυλλα καλά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, λίγο αλάτι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα αμπελόφυλλα και το βράζετε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Καθαρίζετε το ψάρι και το πλένετε καλά. Αφαιρείτε το κεφάλι, το δέρμα, τα κόκαλα, το κόβετε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το μαϊντανό, μία κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.
- Παίρνετε ένα αμπελόφυλλο, βάζετε ένα κουταλιές γλυκού γέμιση, το κλείνετε και από τις δύο πλευρές και το τυλίγετε σε ντολμαδάκι. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τοποθετείτε τα ντολμαδάκια με τη σειρά σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτετε δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά.
- Χτυπάτε το αυγό με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα, τα ανακατεύετε και περιχύνετε τα ντολμαδάκια.
- Τα αφήνετε για 5 λεπτά και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική