Ντολμαδάκια με σκορδάτο πουρέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντολμαδάκια με σκορδάτο πουρέ

Υλικά

  • περ. 30 αμπελόφυλλα (κονσέρβα)
  • 100 γραμμάρια ρύζι
  • 80 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόρδο
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλάκια τσαγιού δυόσμος
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια πικάντικος ζωμός κρέατος με 1 κύβο
  • περ. 3 κουταλιές σούπας σκόνη πουρέ

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ρύζι για λίγο σε 1 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Πλένετε τις σταφίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε το σκόρδο και τα σοτάρετε σε 2 κουταλιές σούπας λάδι. Τα προσθέτετε στο ρύζι μαζί με τις σταφίδες, τον δυόσμο και το κουκουνάρι, ανακατεύετε, προσθέτετε χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα σκουπίζετε. Βάζετε σε κάθε φύλλο λίγη γέμιση και το τυλίγετε από κάτω μέχρι τη μέση, διπλώνετε τις άκρες και συνεχίζετε το τύλιγμα. Ετοιμάζετε και βράζετε το ζωμό κρέατος με λίγο χυμό λεμονιού. Βάζετε τα ντολμαδάκια μέσα σε κατσαρόλα σε σφιχτές σειρές και περιχύνετε με τον ζωμό ζεστό, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και τ’ αφήνετε 15-20 λεπτά να σιγοβράσουν. Τα βγάζετε από το ζωμό, τα στραγγίζετε. Δένετε το ζωμό με τη σκόνη του πουρέ, τον αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε τον πουρέ με το υπόλοιπο λάδι και 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο. Σερβίρετε τον πουρέ χωριστά από τα ντολμαδάκια. Τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα ταιριάζουν με κρέας ή ψάρι ψητό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply