Ντολμάδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

4 μερίδες

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 50 γραμμάρια σουλτανίνα
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας (ταμπλέτα)
  • από 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι, πιπέρι, βασιλικό
  • 375 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος
  • 1 αυγό
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • άσπρο ή πράσινο λάχανο του 1 κιλού περίπου
  • αλάτι
  • 1 μικρό κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλένετε τη σουλτανίνα σε καυτό νερό, στραγγίζετε. Σωτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέστε το ρύζι, αφήστε να σωταριστεί μερικά λεπτά και προσθέστε τον ζεστό ζωμό κότας, το θυμάρι, το πιπέρι, τον βασιλικό και τέλος τη σουλτανίνα. Αφήστε να σιγοψηθούν όλα μαζί περίπου 20 λεπτά. Κρυώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού και το αδειάζετε σε μπολ. Προσθέστε τον κιμά, το αυγό και τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε τη γεύση. Βράζετε το λάχανο σε αλατισμένο νερό περίπου 5 λεπτά. Το βγάζετε, το βουτάτε στο κρύο νερό και μαδάτε ένα-ένα τα φύλλα του. Βάζετε από λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγετε τα ντολμαδάκια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζετε τις ντομάτες και τα ντολμαδάκια και αφήνετε να σιγοψηθούν περίπου 1 ώρα. Βγάζετε τα ντολμαδάκια από την κατσαρόλα, ανακατεύετε το κορνφλάουρ με την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και τα ρίχνετε στον ζωμό της κατσαρόλας. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply