Ντομάτες γεμιστές με αυγά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντομάτες γεμιστές με αυγά

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια άσπρο τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές σούπας τυρί γραβιέρα τριμμένο
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το εσωτερικό τους και τις αναποδογυρίζετε για να στραγγίσουν. Αλατίζετε τις ντομάτες, καρφώνετε τη σκελίδα του σκόρδου σε ένα πιρούνι και το περνάτε από το εσωτερικό τους για να πάρουν τη μυρωδιά του. Λιώνετε το τυρί με ένα πιρούνι και το πασπαλίζετε με την πάπρικα. Μοιράζετε το τυρί μέσα στις ντομάτες, αφήνοντας χώρο για να προστεθεί ένα αυγό. Σπάζετε από ένα αυγό μέσα σε κάθε ντομάτα και το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τις ντομάτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στην επάνω θέση του φούρνου για 15′ ή μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τις ξεσκεπάζετε, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνετε για 5′-6′ ακόμη μέχρι να γκρατιναριστούν. Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού και κόβετε κάθε φέτα διαγώνια στη μέση. Τηγανίζετε τις φέτες και από τις 2 πλευρές. Σερβίρετε τις ντομάτες με τα αυγά και τις συνοδεύετε με το τηγανητό ψωμί και πράσινη δροσερή σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply