Ντομάτες Γεμιστές με ρύζι: ένα κλασικό ελληνικό πιάτο

Οι ντομάτες γεμιστές με ρύζι είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντομάτες Γεμιστές με ρύζι

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 12 ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

Γέμιση:

  • 1,5 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κοτσάνια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουκουνάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση

  1. Βάλτε το ρύζι σε βραστό νερό για 15 λεπτά και στραγγίξτε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε τα στελέχη και το μαϊντανό.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιαγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας που έχετε ετοιμάσει και τηγανίστε για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέστε ρύζι, κρεμμύδι, μαϊντανό, σταφίδες, φιστίκια, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  6. Γεμίστε τις ντομάτες με τη γέμιση που έχετε προετοιμάσει και κλείστε τα καπάκια.
  7. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και κοκκοποιημένη ζάχαρη.
  8. Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και σερβίρετε μετά.

Καλή όρεξη!

  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply