Οι ντομάτες γεμιστές με ρύζι είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.
PrintΝτομάτες Γεμιστές με ρύζι
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 12 ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Γέμιση:
- 1,5 φλιτζάνια ρύζι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κοτσάνια φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουκουνάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση
- Βάλτε το ρύζι σε βραστό νερό για 15 λεπτά και στραγγίξτε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε τα στελέχη και το μαϊντανό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιαγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας που έχετε ετοιμάσει και τηγανίστε για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε ρύζι, κρεμμύδι, μαϊντανό, σταφίδες, φιστίκια, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Γεμίστε τις ντομάτες με τη γέμιση που έχετε προετοιμάσει και κλείστε τα καπάκια.
- Βάλτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και κοκκοποιημένη ζάχαρη.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και σερβίρετε μετά.
Καλή όρεξη!
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική