ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 μεγάλες ντομάτες σφιχτές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια κομματιασμένη φέτα
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 2–3 κουταλιές σούπας ανάμεικτα, αρωματικά χόρτα (ρίγανη, θρούμπι]
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 1/2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού ή παξιμάδι κριθαρένιο, τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε μια φέτα από κάθε ντομάτα αδειάζετε προσεκτικά τη σάρκα τους, αφαιρείτε τους σπόρους και ψιλοκόβετε την σάρκα. Κατόπιν τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τη σάρκα της ντομάτας και βράζετε 10’. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κάππαρη, τα αρωματικά χόρτα, τα ψίχουλα, τα τυριά, τις ελιές, και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τις ντομάτες και κλείνετε με τα καπάκια, τις βάζετε κάθε μια σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, τις λαδώνετε και τις κλείνετε με σπάγκο σε πουγκί. Τις ψήνετε στους 200’ για 25’ και σερβίρετε.