Ντομάτες με Κουσκούς
για 4 άτομα:
Υλικά
- 4 ντομάτες μεγάλες
- 150 γραμμάρια κουσκούς
- 225 mΙ ζεστό νερό
- 50 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες.
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας λιαστή ντομάτα,μουλιασμένη και ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλιές γλυκού πάστα πράσινης ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες κόβετε από ένα καπάκι στο επάνω μέρος του και αδειάζετε το εσωτερικό τους πάνω από ένα μπολ για να κρατήσετε τους χυμούς τους. Κρατάτε την ψίχα της ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσετε
- σε κάποιο από τα κοκκινιστά σας.
- Μουλιάστε το Κουσκούς στο ζεστό νερό και τους χυμούς από τις ντομάτες και περιμένετε να το τραβήξει και να φουσκώσει.
- Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια. το μαϊντανό, τη λιαστή ντομάτα, τα ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την πάστα πράσινης ελιάς.
- Ανακατεύετε τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις ντομάτες με αυτό το μίγμα.
- Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα ή σε πιάτα.