ντομάτες με τυριά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ντομάτες με τυριά

Υλικά

  • 8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο καπνιστό
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 100 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού, τριμμένα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 23 κουταλιές σούπας μυρωδικά φρέσκα, (μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη)
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Εκτέλεση

  1. Κόβετε μια φέτα από τις ντομάτες και αδειάζετε αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρις ότου τα υγρά τους εξατμιστούν. Προσθέτετε λίγη από τη σάρκα ντομάτας (χωρίς σπόρους) και το αλατοπίπερο και βράζετε 20′ (μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν καλά). Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτετε κατόπιν τα μισά τυριά, τα ψίχουλα ψωμιού και τα μισά μυρωδικά και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τις ντομάτες και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα τυριά, τα υπόλοιπα μυρωδικά και λίγο πιπέρι και βάζετε αυτό το μίγμα πάνω από την προηγούμενη γέμιση. Σκεπάζετε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και κατόπιν το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30′ στους 200°C. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάζετε και τα καπάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης