Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Υλικά
- 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε να στραγγίξουν. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι, τις ντομάτες, το τυρί λιωμένο με πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Το μείγμα πρέπει να γίνει αφράτο. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Παίρνετε με ένα κουτάλι μείγμα, το ρίχνετε στο τηγάνι και αφήνετε να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τους σερβίρετε σε πιατέλα.