Ντοματοκεφτέδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά

  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν καλά.
  2. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το κρεμμύδι, το δυόσμο, το βασιλικό, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί λιωμένο με πιρούνι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός.
  3. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήνετε να ζεσταθεί, χωρίς να κάψει. Παίρνετε με ένα κουτάλι λίγο λίγο μείγμα και το ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρετε σε πιατέλα,
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply