Ντοματοσαλάτα με αντσούγια
Υλικά
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φιλέτο αντσούγια
- 10 ελιές
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο, την αντσούγια κομμένη σε μικρά κομματάκια, τις ελιές, τη ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα. Την ανακατεύετε, τη σκεπάζετε, την αφήνετε για 1/2 ώρα στο ψυγείο και σερβίρετε.