Ντοματοσαλάτα με ρεβίθια
Υλικά
- 800 γραμμάρια ντομάτες
- τριμμένο σκόρδο
- 1 πράσινη σαλάτα
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 200 γραμμάρια ρεβίθια κονσέρβας
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι με ρίγανη-δυόσμο
- Αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε, τις κόβετε στα οκτώ, αφαιρείτε τα πράσινα κοτσάνια και κόβετε τα κομμάτια στη μέση οριζόντια. Με το σκόρδο ραντίζετε μ’ αυτό ένα μπολ. Κόβετε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, τα πλένετε, τα στεγνώνετε και τα στρώνετε στο μπολ. Τα ραντίζετε με το μηλόξιδο και με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στα τέσσερα και σε λεπτές ροδέλες. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, ενώ φυλάτε λίγο από το ζουμί τους. Ανακατεύετε τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια και τις ντομάτες και βάζετε το μείγμα πάνω στα πράσινα φύλλα Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι με τα αρωματικά χόρτα και με 2 κουταλιές σούπας από το ζουμί ρεβιθιών, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε τη σάλτσα στη σαλάτα. Την γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο.