Ντοματόσουπα με αβοκάντο
για 4 άτομα
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένα τοματάκια
- 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- 80 γραμμάρια γκοργκοντζόλα ή άλλο μαλακό τυρί
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο ή λίγη πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 αβοκάντο
- το χυμό 1/2 λεμονιού
- 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε φετάκια και τα περνάτε λίγο στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα ντοματάκια και το κρασί και σιγοβράζετε 45′- 50′. Στο τέλος ρίχνετε το ταμπάσκο, το αλατοπίπερο και την γκοργκοντζόλα λιωμένη με πηρούνι και βράζετε μέχρις ότου λιώσει το τυρί. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κυβάκια μικρά, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τα κυβάκια αβοκάντο και τα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.