Ντοματόσουπα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντοματόσουπα

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μανέστρα
  • 500 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη καφετιά
  • αλάτι-πιπέρι
  • άνηθο
  • 100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα μαραίνουμε για 2′ – 3′ στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες, τη κίτρινη πιπεριά σε κύβους και τα σβήνουμε με το κρασί. Πολτοποιούμε τα υλικά (εκτός τις πιπεριές) και προσθέτουμε 9 ποτήρια νερό. Βάζουμε στον πολτό τις πιπεριές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε την μανέστρα συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 20′. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και τον άνηθο απομακρύνοντας τη σούπα από τη φωτιά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply