Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα μαραίνουμε για 2′ – 3′ στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες, τη κίτρινη πιπεριά σε κύβους και τα σβήνουμε με το κρασί. Πολτοποιούμε τα υλικά (εκτός τις πιπεριές) και προσθέτουμε 9 ποτήρια νερό. Βάζουμε στον πολτό τις πιπεριές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε την μανέστρα συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 20′. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και τον άνηθο απομακρύνοντας τη σούπα από τη φωτιά.