Ντονατς με ζάχαρη: απολαυστικό Επιδόρπιο για κάθε περίσταση

Ντονατς με ζάχαρη: απολαυστικό Επιδόρπιο για κάθε περίσταση

Το νόστιμο αυτό σνακ, τα ντονατς με ζάχαρη, τα συναντάμε σχεδόν παντού και είναι πεντανόστιμα. Εμείς σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή τους

Τα ντονατς με ζάχαρη, είναι ένα αγαπημένο αμερικανικό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή. Αυτά τα αφράτα γλυκά, καλυμμένα με ζάχαρη, είναι ιδανικά για ένα γρήγορο γευστικό διάλειμμα ή ένα γλυκό πρωινό. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ντονατς.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντόνατς με ζάχαρη

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό και εύκολο ακόμα και για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 3 κουταλιές γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 ξύλινη κουτάλα γεμάτη μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη και επιπλέον για το τύλιγμα
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 γιαούρτι αγελάδας με 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές σούπας περίπου ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • άφθονο αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τελευταία το ξύσμα και το γιαούρτι. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή και λεία ζύμη. Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθετε μικρά κουλουράκια με τρύπα στη μέση και τα τοποθετείτε πάνω σε μια πετσέτα. Τα αφήνετε 1 ώρα περίπου.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το αραβοσιτέλαιο και τηγανίζετε τα ντόνατς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε τα τοποθετείτε σε ένα μπολ γεμάτο με ζάχαρη και τα τυλίγετε με αυτή.
  3. Τα ντόνατς τρώγονται και ζεστά και κρύα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 1 hour
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 252
  • Sugar: 14 gr
  • Fat: 14 gr
  • Protein: 4 gr

Keywords: Doughnats, Ντονατς, ζάχαρη

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης