Ντόνατς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΝΤΟΝΑΤΣ

Γίνονται 15-20 ντόνατς Χρόνος πρσετοιμασίας 1 ώρα Χρόνος ψησίματος 15′

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας γάλα
  • γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, 2′ στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός. Ρίξτε κι ανακατέψτε στο χυλό το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάστε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια. (Είναι κάπως μαλακό και κολλάει ελάχιστα. Δεν πρέπει να είναι σφιχτό, ούτε να κολλάει πολύ). Τυλίξτε το στο αλεύρι απαλά κι ανοίξτε το σε παχύ φύλλο,
  2. εκ. περίπου. Κόψτε το με κουπ-πατ για ντόνατς, που θα το αλευρώνετε κάθε φορά, πριν κόψετε το επόμενο. Με πλατιά σπάτουλα, πάρτε ένα, ένα τα ντόνατς και ρίξτε τα μέσα σε φριτέζα με καυτό λάδι. Στην αρχή βυθίζονται μέσα στο λάδι. Καθώς όμως ψήνονται, ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Γυρίστε τα να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά, να γίνουν χρυσόξανθα. Βγάλτε τα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι. ετοιμάστε το γλάσο και βουτήξτε τα ντόνατς ένα, ένα μέσα σ’ αυτό να καλυφθούν με σοκολάτα. Ακουμπήστε τα σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα 5′ στο ψυγείο, να στερεωθεί το γλάσο. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,αλλά χωρίς το μπαίκιν- πάουντερ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης