Ογκραντέν με αγκινάρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ογκραντέν με αγκινάρες

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο

Για το βελουτέ:

  • 20 γραμμάρια αλεύρι
  • Ζωμός λαχανικών
  • 30 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα, και κόψτε τες στα τέσσερα. Ζεματιστέ τες σε νερό με λίγο αλάτι (για 5-6 λεπτά), στραγγιστέ τες και πολτοποιήστε τες στο μίξερ. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και σοτάρετε τα σ’ ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι. Ρίξτε τα σ’ ένα μπολ, μαζί με τον πολτό αγκινάρας, και προσθέστε μια κουτάλα ζωμό, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε το μείγμα σ’ ένα λαδωμένο πυρέξ. Φτιάξτε το βελουτέ, ανακατώνοντας το αλεύρι σ’ ένα κατσαρολάκι με 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο. Προσθέστε σιγά σιγά 2 κουτάλες ζεστό ζωμό και λίγο αλάτι, ανακατώνοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίξτε τη στο πυρέξ, πασπαλίστε με παρμεζάνα και σκεπαστέ με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήστε το Ογκραντέν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 λεπτά.

Για το ζωμό λαχανικών: βράστε για μισή ώρα σε νερό με λίγο αλάτι ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, ένα κλωνάρι σέλινο και μια ντοματούλα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply