Ογκραντέν με αντίδια
Υλικά
- 4 ματσάκια αντίδια
- 150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
- Μουστάρδα καυτερή
- Φρυγανιά τριμμένη
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- Κίτρινο μαλακό τυρί σε φέτες (Για το γαρνίρισμα)
Για το βελουτέ:
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- Λευκό ξηρό κρασί
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τα αντίδια, ζεματιστέ τα σε νερό με λίγο αλάτι, 15 λεπτά. Στραγγιστέ τα (κρατήστε το νερό τους) και κόψτε τα φύλλα στα δυο κατά μήκος.
- Φτιάξτε το βελουτέ: ανακατώστε το αλεύρι με 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέστε σιγά σιγά το νερό στο οποίο βράσατε τα αντίδια και μισό ποτήρι κρασί, ανακατώνοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, μια χούφτα παρμεζάνα και λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλετε). Τυλίξτε τα μισά αντίδια σε φέτες ζαμπόν, αλειμμένες με μουστάρδα, τοποθετήστε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ, περιχύστε τα με το βελουτέ και σκορπιστέ στην επιφάνεια κομματάκια βούτυρο. Πασπαλίστε με άφθονη τριμμένη φρυγανιά και γαρνίρετε με λωρίδες τυριού τοποθετημένες χιαστί. Βάλτε το στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200°C.