Ογκραντέν με πράσα
Υλικά
- 3–4 πράσα
- 130 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- Μουστάρδα γλυκιά
- 120 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε φέτες
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια γάλα
Εκτέλεση
- Πλύνετε και καθαρίστε τα πράσα, κόψτε τα στα δυο κατά μήκος και ζεματιστέ τα για 20 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι. Στραγγιστέ τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Φτιάξτε την μπεσαμέλ με 30 γραμμάρια βούτυρο, αλεύρι και γάλα. Πριν αρχίσει να πήζει, προσθέστε ένα κουταλιές γλυκού μουστάρδα, 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
- Τυλίξτε τα πράσα στις φέτες του ζαμπόν και βάλτε τα σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ πάνω από μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Περιχύστε τα πράσα με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Βάλτε τα στο φούρνο, στους 180°C, για 20 λεπτά. Θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο, ιδανικό για χορτοφάγους.