Ογκραντέν με σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ογκραντέν με σπανάκι

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 800 γραμμάρια σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλεύρι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Κανέλα σε σκόνη και μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Ανάμεικτη σαλάτα (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε κύβους. Ζεματιστέ τες και στραγγίστε τες. Πλύντε και ζεματιστέ το σπανάκι σε λίγο αλατισμένο νερό. Στύψτε το και σοτάρετε το σ’ ένα τηγάνι με το βούτυρο και το σκόρδο. Ξαναβάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα (ζεστό), ανακατώνοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αδειάστε το σ’ ένα μπολ και προσθέστε ένα ένα τα αυγά, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι και λίγο αλάτι. Ρίξτε το μισό μείγμα σ’ ένα λαδωμένο πυρέξ. Βάλτε το σπανάκι και πασπαλίστε τυρί, κανέλα και ξύσμα λεμονιού. Αδειάστε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίστε με τυρί και μοσχοκάρυδο. Ψήστε το στους 220°C, για λεπτά, θα έχετε ένα νόστιμο και πρωτότυπο πιάτο που θα το σερβίρετε με ντοματούλες, κριθαράκι και καλαμπόκι (αφού τα ζεματίσετε).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply