ωγκραντέν με συκωτάκια και κιμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ωγκραντέν με συκωτάκια και κιμά

Υλικά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 67 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
  • Αλατοπίπερο
  • Έτοιμος πουρές πατάτας
  • 2 κουταλιές σούπας κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και τον μαϊντανό για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συκωτάκια και τηγανίζετε για 8-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρασί, τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Αδειάζετε το μίγμα με τα συκωτάκια σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε επάνω πουρέ πατάτας να σκεπάζει τη γέμιση. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά μέσα στο σκεύος και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης