ωγκραντέν με συκωτάκια και κιμά
Υλικά
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 6–7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 400 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
- Αλατοπίπερο
- Έτοιμος πουρές πατάτας
- 2 κουταλιές σούπας κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και τον μαϊντανό για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συκωτάκια και τηγανίζετε για 8-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρασί, τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αδειάζετε το μίγμα με τα συκωτάκια σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε επάνω πουρέ πατάτας να σκεπάζει τη γέμιση. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά μέσα στο σκεύος και σερβίρετε.