Ομελέτα χωριάτικη
Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις αφήνετε για 1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και, μόλις ζεσταθεί, τις τηγανίζετε και τις Βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Στρώνετε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά, τη γυρίζετε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη και τη σερβίρετε σε πιατέλα.