Ομελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα
(Για 2 ομελέτες)
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
Για τη γέμιση:
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε πρώτα τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μη σας μαυρίσει. Προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10′ περίπου σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι και ρίχνετε μέσα τα αυγά. Όταν φορμαριστεί η ομελέτα, τη γυρίζετε στο τηγάνι με τη βοήθεια ενός πιάτου ή το καπάκι ενός σκεύους και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μοιράζετε τη γέμιση στις δύο ομελέτες, τις διπλώνετε και σερβίρετε αμέσως.