Ομελέτα με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ομελέτα με λαχανικά

(Για 2 άτομα)

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα (χωρίς φλούδα και σπόρους)
  • 1 φλιτζάνια του καφέ φρέσκο γάλα
  • 1 /2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε μικρούς κύβους την ντομάτα. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε πρώτα τις πιπεριές και τις σοτάρετε για 1′. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και την ντομάτα. Τα ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του τηγανιού. Χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το μπέικιν πάουντερ, το ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και το κινείτε για να απλωθεί παντού. Αφήνετε να ψηθεί για 2 “σκεπασμένο με καπάκι. Αναποδογυρίζετε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας το καπάκι. Ψήνετε και από την άλλη πλευρά για 1’-2’ και τη σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλισμένη με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply