Ομελέτα σουφλέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ομελέτα σουφλέ

Υλικά

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 150 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνια τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε λεκάνη τους κρόκους με 120 γραμμάρια ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα. προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενώνουμε τη μαρέγκα με την κρέμα αυγών,
  2. κρατώντας τρεις κουταλιές σούπας μαρέγκα, που θα τις βάλουμε σε ένα κορνέ με δαντελωτό στόμιο. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, γαρνίρουμε το κέντρο με τη μαρέγκα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη
  3. άχνη και ψήνουμε σε φούρνο 200°C, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, γιατί αλλιώς το σουφλέ θα καθίσει, θα ξεφουσκώσει.
  4. θερμίδες: 315 Εύκολη Μερίδες: 3
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης