Χτυπάμε σε λεκάνη τους κρόκους με 120 γραμμάρια ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα. προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενώνουμε τη μαρέγκα με την κρέμα αυγών,
κρατώντας τρεις κουταλιές σούπας μαρέγκα, που θα τις βάλουμε σε ένα κορνέ με δαντελωτό στόμιο. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, γαρνίρουμε το κέντρο με τη μαρέγκα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη
άχνη και ψήνουμε σε φούρνο 200°C, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, γιατί αλλιώς το σουφλέ θα καθίσει, θα ξεφουσκώσει.